Anatomien til medisin- og matplanter / Anatomy of medicinal and food plants

NORSK:
Hvordan kan planter brukes både som medisin og til mat? Universitetet i Novid Sad holder høsten 2025 et kurs hvor du kan lære mer om både anatomi og egenskaper til planter. I tillegg til å bygge teoretisk kunnskap kan du også delta i workshop i et laboratorium.
ENGLISH:
How can plants be used both as medicine and food? In the autumn of 2025, the University of Novi Sad will offer a course where you can learn more about the anatomy and properties of plants. In addition to building theoretical knowledge, you can also participate in a workshop in a laboratory.
NORSK:
Dato: 16. oktober 2025 (09:00) – 23. november 2025 (14:00)
Sted: Novi Sad, Serbia
Vertsuniversitet: Universitetet i Novi Sad (UNS)
Modus: Kombinert kurs (både fysisk og nettbasert undervisning)
Målgrupper: Bachelorstudenter
Varighet: Opptil 1 måned
Godkjenning av kursdeltakelse: Karakterutskrift – 4 ECTS
Språk: Engelsk
Rekruttering av deltakere: Kvalitativ vurdering
Antall ledige plasser: 20
Deltakelse kvalifiserer til internasjonalt sertifikat: Ja
Evalueringskriterier: 100 % - Motivasjon
Søknadsfrist: 15. juli 2025
Målet med kurset er at studentene skal bli kjent med den anatomiske strukturen til planteorganer fra medisin- og matplanter, og lære om de strukturelle grunnlagene for deres medisinske og ernæringsmessige egenskaper.
Den praktiske delen av kurset har som mål å trene studentene i arbeid på et anatomisk laboratorium og gi dem praktisk erfaring med snitting og mikroskopi av planteorganer.
Gjennom nettforelesninger vil studentene få grunnleggende teoretisk kunnskap om planteanatomi, med fokus på de strukturelle egenskapene til medisin- og matplanter.
Spesiell vekt vil bli lagt på sekretoriske vev, som produserer medisinsk viktige stoffer, og parenkymvev, som lagrer mat og næringsstoffer og driver fotosyntese. Individuelle oppgaver vil gi studentene mulighet til å anvende sin teoretiske kunnskap på oppgavebaserte problemstillinger.
Etter den teoretiske delen vil studentene delta på en to-dagers workshop ved Universitetet i Novi Sad.
Ved Laboratoriet for planteanatomi, Fakultet for Naturvitenskap, Universitetet i Novi Sad, vil de få praktisk erfaring med snitting av planteorganer, mikrotomi og lysmikroskopi.
Denne praktiske treningen vil styrke deres forståelse av de strukturelle egenskapene til medisin- og matplanter, samtidig som de utvikler ferdigheter i planteanatomi-laboratoriet.
Innhold og metode
Kursinnhold
Emner under forelesninger:
Praktisk arbeid i laboratorium:
Studentoppgaver:
ENGLISH:
Date: 16 Oct 2025 (09:00) - 23 Nov 2025 (14:00)
Location: Novi Sad, Serbia
Host university: University of Novi Sad (UNS)
Mode: Blended
Target groups: Undergraduate students
Duration: Up to 1 month in length
Type of event: Course
Recognition: Transcript of records - 4 ECTS
Language: English
Recruitment of participants: Qualitative Assessment
Number of open spots: 20
Is eligible to international certificate: Yes
Evaluation criteria:100% - Motivation
Application deadline: 15 July 2025
The aim of the course is for students to become familiar with the anatomical structure of plant organs of medicinal and food plants, and to learn the structural basis of their medicinal and nutritional properties. The aim of the practical part of the course is to train students for work in an anatomical laboratory and to provide them with hands-on experience in sectioning and microscopy of plant organs.
Through a series of online lectures, students will gain fundamental theoretical knowledge of plant anatomy, with a focus on the structural features of medicinal and food plants. Special emphasis will be placed on secretory tissues, which produce medicinally important substances, and parenchyma tissues, which store food and nutrients and photosynthesize. Individual assignments will provide students with the opportunity to apply their theoretical knowledge to problem-based tasks.
Following the theoretical component, students will participate in a two-day on-site workshop. At the Laboratory of Plant Anatomy, Faculty of Sciences, University of Novi Sad, they will gain hands-on experience in plant organ sectioning, microtomy, and light microscopy. This practical training will enhance their understanding of the structural characteristics of medicinal and food plants, while also enhancing their skills in plant anatomy laboratory.
Content and Methodology
Course content
Topics for lectures:
Practical work at laboratory:
Student assignments: