Andreas Langdal
Job description
Mitt ph.d.-prosjektet er tilknyttet det tverrfaglige forskningsprosjektet SECURE (Novel Marine Resources for Food Security and Food Safety) hvor vi ser på utnyttelsen og potensialet av lavtrofisk marine arter. Det overordnede målet for prosjektet er å utvikle kunnskap som muliggjør bærekraftig matsikkerhet. Jeg ser på sammenhengen mellom nye marine råstoffer og miljøfotavtrykket i enkelttrinn og igjennom verdikjede ved produksjon av mat og fòr. Dette innebærer å undersøke innehold av viktige næringsstoffer, kontaminanter, og estimere miljøfotavtrykket parametere (CO2eq., land-use change, m.m.) av nye utvalgte lavtrofiske arktiske marine råvarer ved produksjon av mat og fòr. Mine resultater vil deretter bli rangert mot mer tradisjonelle marine ressurser.
The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →
Publikasjoner utenom Cristin
- Langdal, A., Elvevoll, E. O., & Jensen, I.-J. (2025). Footprint cohesion and prevalence of environmental impact categories in blue mussel aquaculture life cycle assessments. Cleaner Environmental Systems, 100286. https://doi.org/10.1016/j.cesys.2025.100286
- Langdal, A. (2025). Supporting Data for: Footprint cohesion and prevalence of environmental impact categories in blue mussel aquaculture life cycle assessments Version V1) DataverseNO. https://doi.org/10.18710/BOD9FH
- Bjerknes, H., Elvevoll, E. O., Alterskjær Sundset, M., Langdal, A., & Eilertsen, K.-E. (2024). Farmed blue mussels (Mytilus edulis)—a nutrient-dense resource retaining nutritional value through processing [Original Research]. Frontiers in Nutrition, 11. https://doi.org/10.3389/fnut.2024.1443229
- Langdal, A., Eilertsen, K.-E., Kjellevold, M., Heimstad, E. S., Jensen, I.-J., & Elvevoll, E. O. (2023). Climate Performance, Environmental Toxins and Nutrient Density of the Underutilized Norwegian Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa). Foods, 12(1), 114. https://www.mdpi.com/2304-8158/12/1/114
- Langdal, A. (2022). Dataset for the article Climate Performance, Environmental Toxins and Nutrient Density of the Underutilized Norwegian Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa) Version V2.1) DataverseNO. https://doi.org/10.18710/D4GLZZ
Research interests
- Miljømessig og sosial bærekraft
- Livssyklusanalyser
- Produksjon-, prossesering-, og transport av sjømat, og en fornøyd konsument av alle former for mat
- Mat kvalitet
- Næringsinnhold i mat og matprodukter
- Miljøgifter
- Kjemiske analyser
Teaching
- Labkurs ansvarlig for BIO-2602 Fiskeernæring.
- Foreleser i FSK-1020 Etikk, bærekraft og tverrfaglighet.
- Foreleser i BIO-3610 Industriell bioteknologi.
- Bachelor og masterstudenter innen miljømessig bærekraft evaluering og ernæring.