Bilde av Langdal, Andreas
Bilde av Langdal, Andreas
The Norwegian College of Fishery Science andreas.langdal@uit.no +4777646605 Tromsø You can find me here

Andreas Langdal


Job description

Mitt ph.d.-prosjektet er tilknyttet det tverrfaglige forskningsprosjektet SECURE (Novel Marine Resources for Food Security and Food Safety) hvor vi ser på utnyttelsen og potensialet av lavtrofisk marine arter. Det overordnede målet for prosjektet er å utvikle kunnskap som muliggjør bærekraftig matsikkerhet. Jeg ser på sammenhengen mellom nye marine råstoffer og miljøfotavtrykket i enkelttrinn og igjennom verdikjede ved produksjon av mat og fòr. Dette innebærer å undersøke innehold av viktige næringsstoffer, kontaminanter, og estimere miljøfotavtrykket parametere (CO2eq., land-use change, m.m.) av nye utvalgte lavtrofiske arktiske marine råvarer ved produksjon av mat og fòr. Mine resultater vil deretter bli rangert mot mer tradisjonelle marine ressurser.


  • Andreas Langdal, Edel O. Elvevoll, Ida-Johanne Jensen :
    Footprint cohesion and prevalence of environmental impact categories in blue mussel aquaculture life cycle assessments
    Cleaner Environmental Systems 2025 DOI
  • Hanne Bjerknes, Edel Oddny Elvevoll, Monica Alterskjær Sundset, Andreas Langdal, Karl-Erik Eilertsen :
    Farmed blue mussels (Mytilus edulis)—a nutrient-dense resource retaining nutritional value through processing
    Frontiers in Nutrition 2024 DOI / ARKIV
  • Andreas Langdal, Karl-Erik Eilertsen, Marian Kjellevold, Eldbjørg Sofie Heimstad, Ida-Johanne Jensen, Edel O. Elvevoll :
    Climate Performance, Environmental Toxins and Nutrient Density of the Underutilized Norwegian Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa)
    Foods 2022 DOI / ARKIV
  • Andreas Langdal, Hans Christian Eilertsen, Mathilde Morel :
    Grønn plattform innspillsmøte: Regulatoriske barrierer for sirkulærøkonomi
    18. septiembre 2025
  • Andreas Langdal :
    Lavtrofisk oppdrett – miljøbærekraft fra blåskjell til mat og fôr.
    20. agosto 2025
  • Andreas Langdal, Edel O. Elvevoll :
    Blir vi kvitt Lusa – Mikroalger som fôringrediens begrenser lusepåslag
    19. agosto 2025
  • Andreas Langdal :
    Samarbeid og bærekraft: En reise mot lavere fotavtrykk i de Blå Næringene
    2025
  • Andreas Langdal :
    Emerging Leaders - Big picture session
    27. enero 2025
  • Andreas Langdal :
    Fancy seafood and nutrient content all over the place
    2025
  • Andreas Langdal :
    Må det en krise til for at vi skal spise mer sjømat?
    29. septiembre 2024 DOI
  • Andreas Langdal :
    Åpen dag UiT: Fremtidens sjømat
    2024
  • Andreas Langdal :
    Miljøbærekraft i lite utnyttet sjømat
    2024
  • Andreas Langdal :
    Spotlight session: Footprint Cohesion and Prevalence of Environmental Impact Categories in Blue Mussel Aquaculture Life Cycle Assessments
    2024
  • Andreas Langdal, Edel O. Elvevoll, Ida-Johanne Jensen :
    Poster: Footprint Cohesion and Prevalence of Environmental Impact Categories in Blue Mussel Aquaculture Life Cycle Assessments
    2024
  • Zhilina Irina, Andreas Langdal :
    Sea cucumberers in Norway: Science and food!
    29. enero 2024
  • Edel Oddny Elvevoll, Andreas Langdal, Håkon Bjelland Rønnevik :
    Klimaanalyse av lakseoppdrett og miljøeffekt av nye hybride løsninger ved Alsaker Fjordbruk A/S
    UiT Norges arktiske universitet 2024
  • Andreas Langdal :
    Northern Norway on a plate - Sea cucumber
    2023
  • Andreas Langdal :
    Hvordan forske på miljøbærekraft - Mat og miljømessig bærekraft
    2023
  • Andreas Langdal :
    Ny mat og forressurser i havet? - SECURE med matsikkerhet og klimaavtrykk
    2023
  • Andreas Langdal :
    Mat og miljømessig bærekraft
    2023
  • Andreas Langdal :
    The carbon footprint and utilisation potential of Norwegian orange-footed sea cucumber
    2023
  • Andreas Langdal, Ida-Johanne Jensen, Edel Oddny Elvevoll :
    The environmental footprint and utilization potential of novel marine resources
    2023
  • Jayalal Kalathil Parambil Jayanthan, Andreas Langdal, Monica Alterskjær Sundset, Karl-Erik Eilertsen, Edel Oddny Elvevoll :
    SECURE: Harnessing low-trophic level marine organisms for sustainable food and health benefits
    2023
  • Andreas Langdal :
    Tror sjøpølser kan få unge til å spise mer sjømat – men barna er litt skeptisk
    27. junio 2023
  • Andreas Langdal :
    Fortidens, nåtidens og fremtidens sjømat.
    2023
  • Andreas Langdal :
    Dialogue meeting "What are the elements of the Nordic Kitchen Manifesto we should hold on to, and how do we address the new needs in transition to sustainable and healthy food systems ?"
    2022
  • Edel O. Elvevoll, Andreas Langdal, Karl-Erik Eilertsen :
    For å mette alle trenger vi mer mat. Mye mer mat.
    22. noviembre 2022
  • Andreas Langdal :
    Carbon footprint and food potential of orange-footed sea cucumber (C. frondosa) - The future of seafood
    2022
  • Andreas Langdal :
    Forskningen på fremtidens sjømat - Hvilke nye marine råvarer finnes for å sikre fremtidens matsikkerhet og mattrygghet uten å overstege naturens bæreevne?
  • Andreas Langdal, Elvevoll Edel :
    Carbon Footprint and Nutrient Density of Underutilized Norwegian Marine Resources
    UiT Norges arktiske universitet 21. mayo 2021

  • The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →

    Publikasjoner utenom Cristin

    • Langdal, A., Elvevoll, E. O., & Jensen, I.-J. (2025). Footprint cohesion and prevalence of environmental impact categories in blue mussel aquaculture life cycle assessments. Cleaner Environmental Systems, 100286. https://doi.org/10.1016/j.cesys.2025.100286
    • Langdal, A. (2025). Supporting Data for: Footprint cohesion and prevalence of environmental impact categories in blue mussel aquaculture life cycle assessments Version V1) DataverseNO. https://doi.org/10.18710/BOD9FH
    • Bjerknes, H., Elvevoll, E. O., Alterskjær Sundset, M., Langdal, A., & Eilertsen, K.-E. (2024). Farmed blue mussels (Mytilus edulis)—a nutrient-dense resource retaining nutritional value through processing [Original Research]. Frontiers in Nutrition, 11. https://doi.org/10.3389/fnut.2024.1443229
    • Langdal, A., Eilertsen, K.-E., Kjellevold, M., Heimstad, E. S., Jensen, I.-J., & Elvevoll, E. O. (2023). Climate Performance, Environmental Toxins and Nutrient Density of the Underutilized Norwegian Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa). Foods, 12(1), 114. https://www.mdpi.com/2304-8158/12/1/114
    • Langdal, A. (2022). Dataset for the article Climate Performance, Environmental Toxins and Nutrient Density of the Underutilized Norwegian Orange-Footed Sea Cucumber (Cucumaria frondosa) Version V2.1) DataverseNO. https://doi.org/10.18710/D4GLZZ


    Research interests

    • Miljømessig og sosial bærekraft
    • Livssyklusanalyser 
    • Produksjon-, prossesering-, og transport av sjømat, og en fornøyd konsument av alle former for mat
    • Mat kvalitet
    • Næringsinnhold i mat og matprodukter
    • Miljøgifter
    • Kjemiske analyser

    Teaching

    • Labkurs ansvarlig for BIO-2602 Fiskeernæring. 
    • Foreleser i FSK-1020 Etikk, bærekraft og tverrfaglighet.
    • Foreleser i BIO-3610 Industriell bioteknologi.
    • Bachelor og masterstudenter innen miljømessig bærekraft evaluering og ernæring.

    Member of research group


    Member of project



    Norges fiskerihøgskole A210


    Click for bigger map