Bilde av Alm, Siril
Bilde av Alm, Siril
Handelshøgskolen ved UiT i Tromsø siril.alm@uit.no +4777646734 Tromsø You can find me here

Siril Alm


Job description

Jeg begynte som forsteamanuensis ved Handelshøgskolen mars 2022. Tidligere har jeg vært ansatt som forsker ved matforskningsinstituttet Nofima ved avdeling for markedsforskning. Jeg har også arbeidserfaring fra Norges sjømatråd, Lerøy Aurora og Hurtigruten.

Jeg fullførte doktorgrad i 2015 ved ved UiT med tittelen "Exploring social influences on children's food attitudes and consumption". Mine forskningsområder er forbrukeradferd relatert til mat; spesielt barns forbruk av mat, måltider i barnehager og skoler, matsvinn, og forbrukerpreferanser av sjømat. I nyere tid er jeg blitt mer opptatt av hvordan man kan motivere forbrukere til å kaste mindre mat. Jeg bruker hovedsakelig kvalitative forskningsmetoder som intervju, fokusgrupper gjerne ved hjelp av fotografi. Jeg bruker NVivo som analyseverktøy. 

På Handelshøgskolen er jeg blant annet emneansvarlig for emner i forskningsmetode på bachelor -og masterutdanningen.


  • Anders Hauge, Siril, Themistoklis :
    The role of identity and gender in seafood cooking skills
    British Food Journal 2020 DOI / ARKIV
  • Gøril, Ingelinn Eskildsen, Tatiana Nikolaevna, Siril, Thomas, Jan Thomas :
    E-commerce of Seafood – A Review of Existing Research
    Journal of International Food & Agribusiness Marketing 2020 DOI / ARKIV
  • Siril :
    Seaweed -not only for food innovative consumers
    2024
  • Siril, Bjørn Tore, Florent :
    Seaweed – not only for food innovative consumers
    2024
  • Valerie Lengard, Sveinung, Per-Ole, Siril :
    ‘Bread rescuers’: How researchers aim to slice bread waste in half
    16. enero 2024
  • Valerie Lengard, Aina Elstad, Siril, Marcus Olling, Charlotte, Johannes Martin et al.:
    Unge voksne: Derfor kaster de brød
    11. enero 2024
  • Siril, Aina Elstad, Marcus Olling, Charlotte, Torstein Aleksander, Johannes Martin :
    Unge voksne: Derfor kaster de brød
    08. enero 2024 ARKIV
  • Siril, Baard Herman, Ane Norli, Ingvild Marie Myrland, Sara-Isabell :
    Ville du spist denne bananen om den var sunn?
    09. diciembre 2024 ARKIV
  • Siril, Baard Herman, Kaja, Målfrid, Synne Fink, Syunniva Kobbenes et al.:
    Drikker du melk etter «best før» dato?
    2024
  • Siril :
    Foreslått lov straffer bedrifter som donerer mat
    29. diciembre 2024 FULLTEKST
  • Siril :
    Resultater fra fokusgrupper SusKelpFood prosjektet
    2023
  • Siril, Pierrick Francois Denis :
    Forbrukerne er nysgjerrig på tare
    nett.no 17. octubre 2023
  • Siril :
    De unge vil lære å lage spennende torskemiddager
    2022 ARKIV
  • Siril, Kristian :
    Matsvinn er fortsatt et stort problem
    01. abril 2022
  • Siril :
    Resultater av NFD prosjekt: “Sjømat som hverdagsmiddag"
    2022 ARKIV
  • Siril :
    Vi trenger flere sjømat-influensere!
    2022 ARKIV
  • Siril :
    Food retailers’ motivation and barriers for donating surplus food to schools
    2022 ARKIV
  • Siril :
    We need more seafood influencers!
    2022 ARKIV
  • Siril :
    De unge vil lære å lage torskemiddager
    fiskeribladet.no 30. abril 2022
  • Siril, Paula, Aina Elstad :
    Flere må registrere matdonasjon
    Dagligvarehandelen 05. abril 2022
  • Siril :
    De unge vil lære å lage spennende torskemiddager
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 24. mayo 2022 FULLTEKST
  • Siril, Valerie Lengard, Paula Victoria, Gard Sveinung, Torunn, Anne Marie et al.:
    Vi kaster 104 millioner brød i året. Kan kornkrisen endre det?
    Nettavisen 2022
  • Siril, Eli Kristin, Valerie Lengard, Paula, Gard Sveinung, Torunn Karlsen et al.:
    Kan kornkrisen redde flere brød?
    27. marzo 2022 ARKIV / FULLTEKST
  • Siril :
    Kan butikkenes overskuddmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
    blogg.forskning.no - Fra fjord til bord - en blogg fra sjømatforskere i Nofima 11. noviembre 2021 FULLTEKST
  • Guro Helgesdotter, Øydis, Diana, Ida Synnøve Bårvåg, Siril, Stian Gjerstad et al.:
    Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020
    Nofima 2021 ARKIV
  • Siril :
    Kan butikkenes overskuddmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?
    09. noviembre 2021 FULLTEKST
  • Siril :
    Sustainable eaters in Tromsø
    2021 FULLTEKST
  • Siril :
    MATMOT - Hvordan få barn til å tørre å smake?
    2021
  • Siril :
    Bør daglig matservering anses for å være en del av kjerneoppdraget, gitt gjennom rammeplan for barnehager, eller mer som et "ekstra" velferdstilbud?
    2021
  • Siril :
    Donation of surplus food to schools
    2021
  • Siril :
    Nullkost eller fullkost i barnehagen etter korona?
    barnehage.no 16. febrero 2021 FULLTEKST
  • Siril :
    Nullkost eller fullkost i barnehagen etter korona?
    Aftenposten Viten 16. febrero 2021 FULLTEKST
  • Siril :
    Påske, korona og matkresne barn: Her får du et godt tips!
    07. abril 2020 FULLTEKST
  • Siril :
    Mathandel på nett etter korona
    30. junio 2020 FULLTEKST
  • Siril, Stian Gjerstad, Christina :
    Hvorfor er ikke sjømat festmat for barn?
    27. mayo 2020 FULLTEKST
  • Siril :
    Menn er mer selvsikre sjømatkokker enn kvinner
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 20. noviembre 2020 FULLTEKST
  • Siril :
    Påske med matkresen barn i koronaens tid
    11. abril 2020 FULLTEKST
  • Siril :
    Fremtidens fiskekokker
    2020
  • Siril :
    Menn er mer selvsikre på at de kan lage sjømat enn kvinner
    19. julio 2019 FULLTEKST
  • Siril :
    Seafood chefs of the future: how to improve childrens's Cooking skills
    2019
  • Siril :
    Ta gutta med på kjøkkenet
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 23. mayo 2019 FULLTEKST
  • Siril :
    La barna lage maten
    09. agosto 2019 FULLTEKST
  • Siril :
    Drømmen om å handle mat på nett
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 25. octubre 2019
  • Siril :
    Liker barn fisk om de deltar i matlagingen?
    03. enero 2019
  • Siril :
    Hvordan få barn til å spise mer sjømat
    2018
  • Siril :
    Gi babyen din sjømat
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 12. septiembre 2018 FULLTEKST
  • Siril :
    Lær barna å lage fisk til jul
    02. diciembre 2018 FULLTEKST
  • Siril :
    Den gule fisken
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 24. agosto 2017 FULLTEKST
  • Siril, Jorunn Sofie :
    Har du fisk i matpakka?
    Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 06. abril 2017 FULLTEKST
  • Siril :
    Hvordan kan barnehageansatte påvirke barns kosthold?
    2017

  • The 50 latest publications is shown on this page. See all publications in Cristin here →


    Research interests

    Forbrukeradferd relatert til mat; spesielt barns forbruk av mat, måltider i barnehager og skoler, matsvinn, og forbrukerpreferanser av sjømat. Jeg bruker hovedsakelig kvalitative forskningsmetoder som intervju, fokusgrupper gjerne ved hjelp av fotografi. Jeg bruker NVivo som analyseverktøy.

    Teaching

    BED-3011 Forskningsdesign og metodevalg

    BED-2011 Samfunnsvitenskapelig metode og statistikk

    BED-2046 Anvendt metode


    Member of research group



    Handelshøgkolen 02.426


    Click for bigger map