Livet utenfor studiene

Studiene kan til tider være altoppslukende, men det er viktig å gjøre aktiviteter utenfor studiene også. Enten du er interessert i idrett og trening, kultur, uteliv eller bare være med venner, kan UiTs studiesteder by på det meste.

Nord-Norge, varme folk, kalde vinternetter, allsidig uteliv, friluftsmekka, midnattssol, mørketid, stort og lite på samme tid. Nord-Norge er den ideelle landsdelen å studere i for alle som liker bylivets gleder, enten det dreier seg om kunstgallerier, kafébesøk, shopping, konserter, kino, teater eller natteliv. Kulturlivet i landsdelen er mangfoldig, med en rekke arrangement og festivaler året rundt. Uansett hvem du er eller hva dine interesser er, kommer du ikke til å kjede deg. Ved alle UiTs studiesteder er det noe for enhver smak.

Fadderordningen fører folk sammen

Fadderordningene ved de ulike studiestedene har vist seg å være en fantastisk start på studenttilværelsen og en flott arena for å stifte nye bekjentskaper. Fadderuka er dedikert til å inspisere byen du nå bor i, få venner for livet og ha det utrolig gøy sammen med erfarne faddere og andre nye studenter. Konserter, quiz, utflukter, kurs, grilling, turneringer, bootcamp og fest. Hvis du spør en student hva man ikke må gå glipp av er det fadderordningen, å delta der er kanskje den aller lureste starten på studietiden.

Kulturmekka!

Sammen med de nye vennene dine kan du etterpå utforske det mangfoldige kulturtilbudet som finnes ved de ulike studiestedene. Året rundt arrangeres små og store festivaler over hele landsdelen, og de fleste bytter gjerne bort gratisbilletter mot frivillig innsats.

Liker du film kan Tromsø by på Norges største filmfestival, Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). Er du mer interessert i teater kan Hålogaland Teater og Nordland Teater by på gamle og nye stykker hele året i alle våre studiebyer. Hvis musikken er din favoritt kan du kanskje få med deg favorittartisten din på Nordlysfestivalen eller Rakettnatt i Tromsø, Verketfestivalen på Mo i Rana, Parkenfestivalen i Bodø, Bakgården og Festspillene i Nord-Norge i Harstad, Aronnesrocken i Alta eller Vinterfestuka i Narvik. Her snakker vi musikk, film, kunst, litteratur, fotografi, mat og øl hele året. Mulighetene er mange!

Naturperlen Nord-Norge

Uansett hvor du befinner deg i Nord-Norge er du omringet av endeløst turterreng, uansett om vi snakker ski, sykkel, truger eller beina. Naturen er tett på både vinter og sommer. Spisse, snødekte fjell som stuper ned i blått hav skaper en fantastisk ramme i hverdagen. Det er ikke bare de mest iherdige friluftsentustiastene som kan glede seg over den spektakulære naturen. Naturen er til like stor glede for dem som betrakter den i stillhet gjennom vinduet på lesesalen, nyter den over et glass vin i byen eller som har glede av å feste den til film eller bilde.

Gode skiløyper finner du uansett hvor du snur deg, hele vinterhalvåret, og skulle du trives aller best inne på treningssenter så har samskipnaden gode tilbud for studentene ved UiT. Hvis du verken vil gå på fjellet eller på tur finnes det utallige ute- og spiseplasser hvor du og vennene dine kan nyte livet. Blir du lei av lesesalen en dag er det bare å pakke sekken og sette kursen mot en av caféene som finnes i den byen du studerer i. 

Et rikt tilbud utenfor studiene

Studentlivet er mye mer enn å bare studere. Det er også veldig sosialt. Har du en hobby eller en interesse du har lyst til å fortsette med finner du nok noe du har lyst til ved UiT. Enten det er idrett, teater, spill, film, skriving, synging, foto eller noe annet, er det mange tilbud å velge mellom. Finner du ikke organisasjonen eller klubben for deg kan du bare starte din egen. Studenthusene i de ulike byene med sine kaféer, konserter, quiz-er og øvrige arrangementer er et viktige møtesteder for studentene.

Det er spennende, lærerikt, utfordrende, gøy og sosialt å være student. Det er viktig å trives både i og utenfor lesesalen. Mulighetene er utallige og gledene er store som student ved UiT Norges Arktiske Universitet.Page administrator:
Last updated: 18.12.2019 08:54

Einar Mellem (Medisinstudent):

-På fritiden spiller jeg fotball og trener litt styrke, ellers er jeg en sosial types som trives i sosiale sammenkomster, Jeg er også glad i å være ute i naturen. Det faktum at det kun er en kort tur til nærmeste fjell er helt fantastisk!

 

Katrine Kvitvær (Odontologi):

- Det siste året har jeg fått økt interesse for styrkeløft, og har blant annet to NM sølv. Det er fint å ha noe å gjøre på fritiden, slik at ikke alt bare blir studier. Folk sier det, men få aner hvor utrolig viktig det er å faktisk ha et liv i byen man bor i. 

 

Marte Buskum (arktiskfriluftsliv):

- På Svalbard har de ikke noen studentorganisasjoner, så noe må vi jo finne på i fritiden. UNIS er flinke til å arrangere ”Friday gathering”, hvor studentene kan møtes i uformelle omgivelser over en øl. Det er koselig. Jeg klatrer også en del inne i flerbrukshallen, hvor man også kan svømme og trene.